NPO Radio 4 Klassiek Geeft Veiling

Heb je vragen? We hebben de meest gestelde vragen hieronder beantwoord. Staat jouw vraag/antwoord er niet tussen? Dan kun je ons mailen via veiling@klassiekgeeft.radio4.nl

Wanneer begint en eindigt de veiling?  
De veiling van NPO Radio 4 Klassiek Geeft begint 25 mei 2016. Tot en met 10 juni 2016 kun je bieden op de veilingitems. 

Hoelang blijft een item een online staan?
Ieder item staan maximaal 14 dagen online waarna de hoogste bieder bekend wordt.

Hoe werkt het bieden?
Als je bent ingelogd, kun je gaan bieden. Een tip: Lees de veilingvoorwaarden.
Ga naar de detailpagina van het item waar je op wilt bieden. op deze pagina vind je alle informatie die nodig is om de hoogte van je bod te bepalen: de omschrijving van het item, de sluitingsdatum en sluitingstijd van het veilingitem en het huidige hoogste bod. Vul jouw bod in. Als je klikt op Plaats bod, wordt eerst om bevestiging gevraagd. Als je klikt op Bod plaatsen wordt je bod bevestigd en geplaatst. Je krijgt per e-mail een bevestiging. 

Hoe kan ik een bod verwijderen?
Een bod kun je niet verwijderen. Het is een bindende overeenkomst. Als je biedt, ga je akkoord met de algemene veilingvoorwaarden die gelden bij Veilet Veilingen. Als je het veilingitem krijgt toegewezen, ben je verplicht om het te betalen en af te nemen. 

Ik heb het hoogste bod uitgebracht op een dienst (item dat een belevenis is). Wat nu? Je kunt het bedrag van het winnende bod betalen door naar Mijn veiling te gaan en de betaalprocedure voor je item te doorlopen. Betaling is mogelijk via iDeal of via overboeking. Nadat je het verschuldigde bedrag hebt betaald, ontvang je een e-mail van Veilet BV. In deze e-mail staan de contactgegevens van de aanbieder. Wij raden je aan z.s.m. contact op te nemen met deze persoon. Op die manier kunnen jullie samen tot een overeenkomst komen. De aanbieder van het item ontvangt eveneens een e-mail met jouw contactgegevens.

Ik heb het hoogste bod uitgebracht op een object (item dat per post wordt verstuurd). Wat nu?
Een speciale verzendservice zorgt ervoor dat het item z.s.m. bij jou wordt bezorgd. Let op: deze procedure wordt pas in gang gezet wanneer het verschuldigde bedrag door jou is betaald. Je kunt het bedrag van het winnende bod betalen door naar Mijn veiling te gaan en de betaalprocedure voor je item te doorlopen. Betaling is mogelijk via iDeal of via overboeking.

Hoera! Ik heb het hoogste bod uitgebracht op een veilingitem. Wanneer hoor ik iets?
Als je het hoogste bod hebt uitgebracht op een veilingitem, is het item écht van jou op het moment dat de betaling binnen is. De organisatie van de veiling zet alle zeilen bij om het veilingitem zo snel mogelijk bij jou af te laten leveren. 

Wat is een normaal bod en wat is een AutoBod? 

Normaal Bod
Je biedt een bepaald bedrag voor een veilingitem. Als iemand vervolgens hoger biedt, kun je zelf weer een nieuw bod plaatsen. Als er weer een hogere bieding binnenkomt, krijg je daar een e-mail over.

Automatisch opbieden
Automatisch bieden is te vergelijken met een schriftelijke bieding tijdens een live veiling. Je geeft aan welke prijs je maximaal voor het veilingitem wil betalen. Het veilingsysteem regelt de biedingen voor je: telkens als iemand hoger dan jij biedt, gooit het systeem daar een hoger bod over (op basis van de afgesproken verhoging). Het systeem stopt pas als iemand anders een bod uitbrengt boven jouw maximum bedrag. In dat geval krijg je daar direct een e-mail over.

Voorbeeld: iemand biedt € 250 voor een veilingitem en je wilt er maximaal € 450 voor uitgeven. Je kiest voor de optie Automatisch bieden en vult het bedrag van € 450 in. In de categorie € 200 - € 500 is de bodverhoging € 10 per bod. Het systeem zal dan namens jou € 260 bieden. Als een ander € 270 biedt, dan biedt het systeem voor jou € 280. Als niemand hoger biedt, krijg jij het object voor € 280. Gaat het bieden door? Dan zal het systeem net zolang voor je meebieden totdat je maximale bod van € 450 is bereikt.

Je kunt je Automatische bod verlagen door een nieuw Automatisch bod te plaatsen: kies eerst voor "Stop automatisch bieden" en vul daarna een nieuw Automatisch bod in.

Kan ik mijn biedingen volgen?
Klik op ‘Mijn veiling’ in je gebruikerspaneel.

Je krijgt nu precies te zien op welke veilingitems je geboden hebt. Je kunt hier ook checken of je nog steeds de hoogste bieder bent.

Bodverhogingen
Als iemand een hoger bod uitbrengt, dan wordt het bod automatisch verhoogd: dat heet een bodverhoging. Met welk bedrag het bod precies omhoog gaat, hangt af van de hoogte van het huidige bod. Dit zijn de afspraken:

Wanneer welke bodverhoging?
Huidig hoogste bod                            Verhoging
€ 0      -      €50                                      € 1
€ 50    -      €100                                   € 2,50
€ 100  -      €200                                   € 5
€ 200  -      €500                                   € 10
€ 500  -      €1000                                 € 25
€ 1000 of meer                                     € 50

Wachten met bieden heeft geen zin
Als iemand in de laatste 5 minuten voor sluiting een bod uitbrengt, verlengen we de sluitingstijd voor dat object met 5 minuten. Komt er nog een nieuw bod? Dan volgt er weer een verlenging. Op deze manier voorkomen we dat mensen wachten met bieden tot in de laatste seconden.

Waar moet ik heen met mijn andere vragen?
Staat jouw vraag er niet tussen? Stel dan je vraag via veiling@klassiekgeeft.radio4.nl.

Algemene voorwaarden van deze veiling

Disclaimer